HTML

EzerFigUra

Minden ami Lego, készletekről, saját alkotásokról, akciókról, készletek végigjátszásairól szól az ezerfigura.blog.hu!

Friss topikok

  • Konstans: Most vettem észre... Az utolsó képen a jobb oldali láncfüzér kicsúszott a helyéről, a bal oldalon ... (2014.01.27. 15:36) 2. Heti apróságok!
  • Konstans: @az orcus secundus: Köszönöm a biztató szavaidat, mindent megteszek, hogy ez a blog is legalább an... (2014.01.14. 22:39) Házirend, Blogrend!!!

Címkék

1. Heti apróságok, microscale!

2014.01.13. 20:35 Konstans

Sziasztok!
A blogon belül indul egy kisebb fajta alkotás gyűjtemény bemutatása is. Ezzel a kis újdonsággal szeretném minden héten életben tartani a blogot, illetve szeretnélek titeket más alkotók alkotásaival is megismertetni. :) 
Amik változhatnak hétről- hétre az a tartalom mennyisége, a téma és a bejegyzés időponti kitétele. 


Első nekifutásra a microscale épületeket fogok bemutatni. 
Pár szó mi is az a mocroscale?
A microscale jelentése mikroméretű. A Lego kockák közt vannak igen kis alkatrészek amelyek nem csak egy minifigura méretű szett darabjai lehetnek, hanem külön-külön is hasonlíthatnak bármire a világban. Például itt van az egyek kedvenc kockám amit én kisgyerekként csak "mosógép kockának" hívtam mivel a formája olyan mint egy elöltöltős mosógépé. :DD lkocka.jpg

 A microscale alkotások között gyakran látunk apróbb részlet gazdag kidolgozást. Itt látható egy kis utcarészlet ahol is a rendőrség tetején a helikopter leszálló pálya és egy antennát vehetünk észre vagy egy másik ház tetején a szellőző kivezető nyílásait, lentebb viszont az épületek díszeit, kandelábereket. 

1 ház.jpg

A másik szép kidolgozottabb darabja Brother Steven- Rinaci Castle műve: Maga a vár egy újfajta kinézetű kockát rejt falai között, amelyet a (gyári) City épületeit teszi még esztétikusabbá. A sziklák, a híd és a patak igen jól sikerültek. Jól nézzétek meg a fenyőfák és a lomberdő fáit. Aki szemfüles az láthatja az erdőben meghúzódó vérszomjas barnamedvét :) elem.jpg

2, ház.jpg

Vannak viszont kevésbé jól kidolgozott darabok is amiket ugyan úgy fel lehet ismerni a formájukról. 
A kis vízimalom: 

vizimalom.jpg
templom: 

templom.jpg

és végül, de nem utolsó sorban a Sydney Operaház:
sydney.jpgAki nagyban gondolkodik az összerak egy egész micro várost: Paul Wellington 

város.jpg

Persze folytatni fogom a microscale vonal bővebb megismertetését. Lesznek még járművek és diorámák is. :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ezerfigura.blog.hu/api/trackback/id/tr465730288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása